Börja pensionspara nu, tips om privat och företagsekonomi

Företag

Ordna ett ergonomiskt kontor

Har jobbat hemma under pandemin? Då har du säkert märkt av hur anpassat ett kontor faktiskt att arbeta i är jämfört med exempelvis ett köksbord. Det är inte för inte att det finns något som heter ”kontorsmöbler”. Om du vill ha bättre arbetsställning även i hemmet finns det saker du kan tänka på och det finns ett bra utbud på nätet av kontorsmaterial.

Bra arbetshöjd

Det är bra på att tänka på avstånd och höjd från och till bord när du arbetar hemifrån. Ett köksbord kan exempelvis visa sig vara lite för högt i förhållande till den ultimata höjden på ett skrivbord. Det är bra om du kan ha armbågarna i en 90 graders vinkel i förhållande till bordsskivan och utan att behöva höja axlarna. Om du står upp, tänk på att ha skärmen i ögonhöjd så du slipper att stå med böjd nacke.

Ståskrivbord

Det allra bästa är att kunna stå vid sitt skrivbord och arbeta istället för att sitta. Som stående är det lättare att hålla en bra hållning vad gäller axelställning och ryggställning. Det är också bättre för hälsan att inte sitta still i långa stunder. Det finns många möbelkedjor som säljer höj och sänk-bara skrivbord, så kolla in det eller hitta en kreativ lösning för att höja din dator.