Börja pensionspara nu, tips om privat och företagsekonomi

Företag

Håll koll på tiden – skaffa en kalender

När du använder dig av en kalender kan du samla både privata händelser och jobbrelaterade på samma ställe. Med en kalender minskar du stressen och sparar mycket tid. Det finns många olika typer av kalendrar och det finns ett gott utbud på nätet.

Fördelar med att använda kalender

Forskning visar att när du antecknar för hand minns du bättre informationen som du skriver ner. Dessutom ökar ditt fokus och gör dig mer koncentrerad på just det som du skriver. Din stress kan även minskas när du skriver ner dina idéer och tankar. En kalender är personlig och ger dig ett eget utrymme för dina anteckningar och påminnelser.

Det kan bidra till ökad kreativitet. Kombinera bilder med anteckningar och lev ut din kreativitet. En fysisk kalender är personlig och innehåller den informationen som endast du behöver veta. En kalender är privat och den gyllene regeln att det är förbjudet att snoka i någon annans är fortfarande gällande.

Det är spännande med en kalender, ovikta blad, tomma blad, redo för att bli fyllda med datum, äventyr och idéer. Du kan även matcha din kalender med din personlighet, vad du gillar. Mönster, färger och såklart även hur kalendern ska se ut invändigt. Allt för att den ska bli så personlig som möjligt.