Börja pensionspara nu, tips om privat och företagsekonomi

Privat

Bra tak ger bra ekonomi

Bor du i villa kommer du att med jämna mellanrum behöva renovera och uppdatera ditt hus. Det kan komma att kosta dig mycket mer om du inte fixar ditt tak.

Anlita proffs

Mindre reparationer och underhåll går oftast bra att göra själv medan andra jobb är bättre att överlåta till proffsen. Ett sådant jobb är att lägga om taket. Att lägga om ett tak är ett stort och omfattande jobb, läs mer här om hur du kan få hjälp. Har du ett dåligt tak kan du få problem med fukt, mögel och vattenskador. Ett nytt tak förhindrar inte bara detta, det kan dessutom spara pengar åt dig.

Värmeförlust

Har ditt hus höga uppvärmningskostnader kan du minska dessa kostnader genom att lägga om taket. En stor del av värmen läcker ut genom taket och med ett nytt tak kan du minska värmeförlusten. Istället för att byta värmekälla kan ett nytt tak ge en trevligare inomhusmiljö. Det finns dessutom fler fördelar med ett nytt tak.

Rätt takprofil

Ett nytt tak ökar värdet på ditt hus, väljer du rätt profil kan du öka värdet ytterligare och även spara en del arbete. Hus från vissa perioder har platta tak. Många tycker att dessa hus är fula och priset blir ofta lägre när de byter ägare. Ett tak med snyggare profil ökar husets värde och du slipper dessutom att skotta det.