Börja pensionspara nu, tips om privat och företagsekonomi

Företag

Behovet av trycksaker på företaget

Ett tryckeri är som en tomteverkstad är ett påstående som många tryckare gärna för vidare. Det kan nog ligga mycket i det.

Tryck på papper och textil ser vi dessutom dagligen runt omkring oss. Förr handlade det mycket om att tillhandahålla olika typer av pappersblock; fakturor, kvitton, ordersedlar och liknande, sådant som företag numera gör på en PC på kontoret. Inte ens enmansföretagaren använder längre sådana förtryckta blanketter.

Tidningsställen dignar

Ändå har vi knappt inträtt i ”det papperslösa samhället” som det pratades mycket om under datoriseringen i slutet av förra seklet. Visst, det har skett en viss minskning bland tryckerierna, men trots allt lever många kvar och resultaten kan du se varje gång du går in på en bensinstation; tidningsställen dignar av hundratals tidningar.

Reklamprodukter

Kolla upp vad ni behöver” säger tryckerierna, som i sin tur tävlar om att ta fram förslag till företag. Många lokala butiker sprider flygblad med veckans erbjudande. Även många företag har broschyrer och reklamblad som berättar vad företaget tillverkar och vem som har glädje och nytta av just produkterna.

Tryck på kläder

T-shirts och baseballkepsar blir tryckta och sedan sålda vidare i stora mängder. Vem vill inte ha en fräck t-shirt med en kul text? Ett suveränt sätt att sprida ett företags budskap.